HARO BROEVA! StukjeDuiding bestaat een half jaar!

Buster-baas Al Kaida bestaat 25 jaar, Whitney zou van de week 50 zijn geworden en heel lang geleden op 11 augustus (490 om precies te zijn) was de Slag om Adda: maar er zijn belangrijkere dingen in de wereld. We zijn nu een half jaar en 57.823 views, 177 comments, enkele krantenartikelen en radio-optredens verder en hadden nooit gedacht dat dit hobbyprojectje zo uit de klauwen zou escaleren. Dat is voornamelijk te danken aan jullie kijkbuiskindjes. Soms krabben we ons wel eens achter de oren (“wie zijn die mensen?”), als er bijvoorbeeld Google-zoektermen zoals als “anti groeimiddel”, “wan toe trie”, “pieuw pieuw”, “isaf+girls”, “tank girls” tot “schijnende kogels” aan toe voorbij schieten.

Die lichtelijk paternale zorg ebt echter al heel snel weg als wij de commentaren lezen. Want niet alleen vinden wij het heel leuk om dit blog bij te houden, maar het is een feestje om alle reacties te lezen. De inhoudelijke kwaliteit, scherpte en de heldere argumentatie zijn echt ongekend voor de interwebs: jullie zijn eigenlijk de anti-pooltjes van de gemiddelde fulltime NuJij-reaguurders. Dat is niet alleen een teken dat onze stukken van goede kwaliteit zijn, maar dat het ook uitgroeit tot wat wij willen dat het wordt: namelijk een klein, langzaam groeiend donker hoekje van het internet waar iedereen die geïnteresseerd is in defensie en internationale betrekkingen kan samenkomen om te lezen, te kijken en te discussiëren. Bedankt en nu op naar het 1 jarig jubileum!

Om ervoor te zorgen dat dit ook het slimste hoekje van het internet blijft, een stukje educatie door middel van de Deense documentaire “Armadillo” (ondertiteling mogelijk). Een klassieker:

5 gedachten over “HARO BROEVA! StukjeDuiding bestaat een half jaar!

 1. Hieperdepiep!!! Kaboem. Hieperdepiep.. Kab… jaja.

  Gratz met deze mijlpaal!! Persoonlijk vind ik de stukken ook altijd erg leuk om te lezen en hier een potje te discussiëren. Zware wapens of een licht leger, wel of niet naar Syrië, Wat moet Nederland doen… Het is mooi om te zien dat het bij veel mensen leeft. Niet alleen bij reaguurders, maar ook, wat ik merk tenminste, bij mijn facebook vriendjes die stilletjes meelezen en heel veel opsteken (of iig andere perspectieven voor hun plaat krijgen). Dank voor jullie vele goed doordachte artikelen, dank voor jullie realistische perspectieven. Bulletje zou trots op jullie zijn maar zijn buurman zou zeggen: vooral zo doorgaan.

  Armadillo is wel een bazen docu. Denemarken, daar zouden onze Nederlandse politici eens vaker naar kunnen kijken:)

 2. Dieuwertje en Stephan, gefeliciteerd en ga zo door!

  “Sweet Jesus, Stukje Duiding does terrible things to people”
  “A brilliant man will find a way not to fight a Stukje duiding”
  “Every man who wages Stukje Duiding believes God is on his side”
  “Stukje Duiding is young men dying and old men talking”
  “Stukje Duiding is a sin, but sometimes, a necessary one”
  “Only the dead have seen the end of Stukje Duiding”

  “Stukje Duiding is too important to be left to politicians”

 3. Dieuwertje en Stephan, van harte. In lijn met wat Stephan Pront schrijft, dat iedereen in de toekomst wanneer militaire zaken-internationale betrekkingen-vrede en veiligheid voorbijkomen, maar mogen zeggen: ‘Wat zegt Stukjeduiding hierover?’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s