Kijktip: Death of Yugoslavia

diplomacy Zelfs Djeep de Hoep Shaver zei het van de week nog, misschien moeten we ook de diplomatie in een oplossing voor Syrië niet vergeten. Dat waren ze bij de regering Obama een beetje vergeten: diplomatie en lange termijn strategie.

Hoe belangrijk diplomatie is, en hoe belangrijk naast luchtsteun ook grondtroepen zijn, en hoe het zelfs dan nog maar afwachten is, en hoe rete-lastig conflict in elkaar zit, en hoe idioot het idee is dat je iemand naar de onderhandelingstafel kan bombarderen (en ook omdat wij Richard Holbrooke gewoon een eindbaas vinden) : even een stukje bezinning en terug in de tijd. In deze zesdelige documentaire zien jullie een conflict ontleed worden: daarnaast komen naast diplomaten ook de ‘hoofdrolspelers’ zoals Slobodan Milošević, Radovan Karadžić, Franjo Tuđman en Alija Izetbegović aan bod in interviews.

Een gedachte over “Kijktip: Death of Yugoslavia

  1. Het was een hele lange zit. Maar het bleek enorm fascinerend hoe de dictator Milošević opereerde. Bijna naar Stalinistisch voorbeeld! Echt aan te bevelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s