The Unknown Known: docu over Rumsfeld

weet jij het weet ik het? “There are known knowns; there are things we know that we know. There are known unknowns; that is to say, there are things that we now know we don’t know. But there are also unknown unknowns – there are things we do not know we don’t know”. Aldus toenmalige minister van Defensie, Donald Rumsfeld, toen hij in 2002 werd gevraagd naar het gebrek aan bewijs inzake massavernietigingswapens in Irak.

Afgelopen zomer ging de nieuwe documentaire van Morris (bekend van The Fog of War) getiteld The Unknown Known in premiere op het filmfestival van Venetië en deed wat stofwolkjes opwaaien in Toronto. Scoort nu al 69% op Rotten Tomatoes en 7.4 op IMDB wat meestal garant staat voor prima vertier.

Aan de hand van gedeclassificeerde memo’s neemt Morris ons mee door de carrière van Rumsfeld onder (maar liefst) vier verschillende Republikeinse presidenten. Vietnam, de Koude oorlog, Desert Storm en de War on Terror passeren allemaal de revue. Volgens de Guardian een inkijkje in de verbale (en tegelijkertijd tenenkrommende) talenten van Rumsfeld, volgens ons de belofte waard de documentaire door te linken zodra deze online te bekijken is – voor nu moeten jullie het even doen met de trailer!

[Dieuwertje Kuijpers]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s