In de schaduw van een conflict

Israel_IranIran en Israël, Israël en Iran. Moeten we nog verder over deze speciale relatie uitweiden? Eigenlijk niet en dat gaan wij zelf dan ook niet doen. In plaats daarvan hebben we dit kijkje achter de schermen voor jullie opgedoken: Iranian Israelis: life in the shadow of a conflict. 

Bahram Sadeghi (geboren en opgegroeid in Iran en sinds zijn 18e woonachtig in Nederland) en Dikla Zeidler (geboren in Eilat en in Nederland sinds haar 8e) vertellen in deze documentaire het verhaal van Iraanse Israëli’s. Hoe ziet hun leven eruit? Wat betekent het om met één been in het ene en één been in het andere land te staan? Hoe is het om dagelijks met de spanning tussen Iran en Israël om te moeten gaan? Kortom, hoe ziet hun leven eruit in de schaduw van het conflict? De documentaire bied een unieke kijk over een gemeenschap waarover we eigenlijk (veel te) weinig horen. [Stephan de Vries]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s