EXCLUSIEF! Onofficiële programma NSS2014

dingesWe zaten zowaar in tramlijn 9 vanuit Den Haag CS en in plaats van een staatsgeheim vonden wij iets veel leukers, het onofficiële programma van de #NSS2014 en logboek van Rutte!

Zondag 23 maart
16:00

Top openen. Journalist vraagt iets over Zwarte Piet. Deze vraag niet teruggevonden in de honderden scenario’s waar we rekening mee hebben gehouden. Hier gaan koppen voor rollen.

19:00

@NSS2014 ontkent optreden Gerard Joling na ingrijpen Timmermans. Dankzij hem zijn de gehaktstaven en serveersters ook van het menu afgehaald.

20:00
Wimlex aan de telefoon. Vindt het stom dat we niet op Noordeinde komen borrelen en of we de stad niet even kunnen ontruimen. Telefoon maar snel aan Eurlings gegeven. Ploumen was heel blij met de Chinese 1.5 miljard euro – in ruil daarvoor zal ze haar mond houden over Chinese arbeidsomstandigheden. Toppertje.

21:00

Potje Risk gespeeld. Gasleidingen gewonnen in ruil voor het niet aankaarten van Amerikaanse nucleair spul in Volkel. Timmermans toch maar eens naar gevraagd. Hij komt er morgen op terug. Hij zit de hele tijd met ene meneer Xi te praten in het Chinees, wilde net nog naar menukaart wijzen en iets zeggen over nummertjes maar toen kreeg ik een trap tegen mijn schenen onder tafel.

22:00
Tukje doen. Oppassen dat ik niet struikel over de politie-agenten die liggen te slapen in de hotel-lobby.

Maandag 24 maart
09:00

Wakker. Alsnog die gehaktstaaf gehaald. Wachten op Schiphol. Fris windje.

09:15

OMG OMG OMG OMG OMG OMG Obama is zoooooo AWESOME!!!1! ❤ ❤ ❤

10:00
Nieuwe besteste vriend in de hele wereld Acte van Verlatinghe laten zien. Wij kunnen het heel goed vinden. Ik mag ‘mistur pressiedent’ zeggen, maar ik zeg ook wel eens Barack. Hij noemt mij sinds vanmorgen Philip II of Spain en zijn stafleden gniffelen dan. Zal wel iets Amerikaans zijn, mag er van mijn woordvoerder niets van zeggen ‘want straks gaat het weer over Sinterklaas’. Durf nog niet zo goed om een selfie te vragen maar dat komt vanavond wel.

10:01
Obama tekent het gastenboek.

10:02
Obama bekijkt Nachtwacht.

10:03
Obama knikt tevreden naar de Nachtwacht.

10:04
Gekke suppoost komt ineens de boel verstoren. Of we niet te dichtbij willen komen. Mag hier ook niks.

12:00
Lunch. Iets met hele grote witte vierkante borden en kleine plukjes halflauwe duurzame ‘diezaign en life cooking art’. Gelukkig nog een gehaktstaaf in de binnenzak.

12:30
Het gaat weer over Rusland. Stuk dragonder tussen de tanden maar durf geen tandenstokers meer te pakken – ging net tijdens het life cooking behoorlijk mis.

13:00
Tukje doen. Selfie echt niet vergeten vanmiddag.

15:30
Officieel NSS2014 openen. Rare man neemt het woord over, gelukkig kan ik aan op de intelligente jongens en meisjes van de Nederlandse pers: secretaris generaal Ban Ki Moon van de NAVO, onthoud die naam.

Screen Shot 2014-03-24 at 20.41.40

 

 

 

 

15:45
Woordvoerder gooit een persbericht eruit wat wij van te voren al hadden klaarliggen. Net als het memorandum overigens.

16:30
Alle G7 mensen handjes schudden voordat zij Catshuis ingaan. Zoals professionals betaamd gaan zij roddelen over degenen die er niet bij zijn. Ik mag niet mee, vorige keer dat ik daar onderhandelde ‘ging het ook al mis’, aldus Timmermans. Herinner hem eraan dat VVD de grootste is na D66, CDA, SP en PVV.  Timmermans zegt dat ik niet zo kinderachtig moet doen.

16:31
Betrap Timmermans in de garderobe. Stopt zijn visitekaartje in de jaszak van elke wereldleider. In 34 talen.

17:00
Borrelen. Straks diner met WimLex en Max. WimLex baalt dat hij opgescheept zit met Lavrov en geen biertje met Putin kan drinken. Bea moest er ook weer zo nodig bij, niemand durft te zeggen dat ze zichzelf tijdje terug al ontslagen heeft.

20:00
*burp*

21:00
Kijk terug op een zeer geslaagde dag. Heel veel zin in morgen. Dan gaan we realplay realistische scenario’s bespreken met Dick Berlijn die wij vervolgens interactiefdigitaal met de iPad gaan bespreken ter kruisbestuiving. Gouden tip van Wouter Bos om zo aan de slag te gaan. Heb tegen alle delegaties gezegd dat alleen wereldleiders aan tafel gaan zitten. Benieuwd naar de kop van Timmermans zodra hij hoort zelf ook onder ‘delegatie’ te vallen. Later deze week maar even bellen met het ministerie. Factuurtje opvragen voor een Beast.

22:00
Verdomme…die selfie…

[Dieuwertje Kuijpers & Stephan de Vries]

Een gedachte over “EXCLUSIEF! Onofficiële programma NSS2014

  1. Pingback: Stukje reflectie: wat was hot op Stukje Duiding in 2014? | Stukje Duiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s