Kijktips! De Krimoorlog

78w53We moeten een tijdje terugbladeren in de geschiedenisboeken, maar dan komen we een hoofdstuk tegen dat vandaag de dag weer eens actueler is dan ooit tevoren: de Krimoorlog van 1853-1856. Trek dat Roy Donders huispak maar uit de kast, want dit wordt een lange, mooie zit!

De oorlog werd uitgevochten tussen de Russen en een alliantie van de Britten, Fransen, Ottomanen en het Koninkrijk van Sardinië. Hoe de oorlog verder verliep kunnen jullie helemaal zelf lezen, bijvoorbeeld hier of hier (voor ons is het ook één van de eerste zomerse dagen van het jaar!). Als jullie straks dat terras afzwalken en iets anders willen kijken dan Studio Sport – en omdat wij van keuzevrijheid houden – zijn hier twee verdiepende docu’s over de strijd die destijds werd gestreden. [Stephan de Vries]

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s