ISIS: voor al uw Soennitische strijdtonelen sinds 2002

aaaah! DurkadurkadurkaISIS is bezig aan een opmars, heeft zonder al teveel weerstand Mosul kunnen innemen, en stevent nu af op de hoofdstad van Irak: Bagdad. Daarnaast zijn ze supereng vanwege hun massa-executies, de wapperende zwarte vlaggen met witte kriebels en omdat ze zich al koppensnellend een weg banen richting hun gedroomde kalifaat.

Alvorens de schuilkelder te vullen met blikken ham en jerrycans drinkwater, is het wellicht een goed idee om de zaken even nuchter op een rijtje te zetten.

Acroniemen, banlieu-paupers en terror-Tsjetsjenen
ISIS. De onduidelijkheid begint al bij het acroniem. Door sommige analisten wordt de organisatie steevast ISIL genoemd, omdat deze ‘al-Shams’ vertalen als ‘de Levant’. De Arabieren houden het zelf het gewoon op het acroniem Daash. Het Nederlandse persbureau ANP volgt op zijn beurt de mediaan van zijn klanten. Maar het maakt niet zoveel uit wie welk acroniem gebruikt, het belangrijkste om te weten is dat het gaat om een soennitische militie van 10.000 à 12.000 man die redelijk prima wordt gefinancierd door bepaalde individuen uit de Golfstaten (denk Qatar, Koeweit, Saudie-Arabië en andere Amerikaanse vrinden). Daarnaast deed ISIS de Centrale Bank in Mosul aan en wist $240 miljoen buit te maken. Het merendeel van de strijders komt uit Irak of Syrie, en dan is er nog het handjevol paupers uit de Europese banlieus waar wij ons in Europa zo druk over maken, maar hun strategische bijdrage is nagenoeg nihil. De buitenlandse vechters – en hier mag Rusland zich zeker zorgen om mag gaan maken – die echt een dikke vinger in de pap hebben, zijn Tsjetsjenen: zo’n 1000 man vecht mee. Voornamelijk onder leiding van Tarkhan Batirashvili, aka Abu Omar al-Shishani. Die geniet een bijzondere status binnen de organisatie. Hij had niet zoveel zin om de eed af te leggen voor onvoorwaardelijke steun aan ISIS, aangezien er namelijk al een eed was aan Umarov (die een kalifaat in de Kaukasus wil stichten later als hij groot is). Desalniettemin mocht hij voorop lopen richting Mosul. Hoewel 1000 Tsjetsjeense-oorlogsveteranen hun gewicht in tactisch goud waard zijn, blijft de vraag hoe 10.000-12.000 (in conventionele termen niet meer dan een divisie) zo snel hebben kunnen doorstoten.

ISIS: Voor al uw Soennitische Strijdtonelen sinds 2002
De organisatie vindt zijn oorsprong als soennitische militie in Jordanië rond 2002, in de paramilitaire organisatie al-Tawhid die voornamelijk bestond uit veteranen uit de eerste Afghaanse oorlog (die met de Russen). Doel van al-Tawhid: een kalifaat stichten. Dit bleek een brug te ver, maar de organisatie kreeg een nieuwe opleving dankzij de insurgency in Irak. Toen de Amerikanen binnenvielen wisten de soennieten namelijk al hoe laat het was: met het een kopje kleiner maken van het soennitische regime van Saddam was wel duidelijk waar het toekomstige strijdtoneel zich zou bevinden. In het begin sloten de vechters, zoals latere commandant al-Zarqawi, zich aan bij een Koerdische organisatie, Ansar al-Islam. Toen deze organisatie (letterlijk) onder vuur kwam te liggen in 2010, vluchtten de strijders van deze groepering richting het soennitische gedeelte van Irak. Zij sloten zich aan bij verschillende groepen (onder andere Al Kaida in Irak) met nog veel meer verschillende acroniemen. Toen zijn organisatie uiteindelijk de naam ISI kreeg (zonder S, want toen beperkten de ambities zich nog tot Irak), in de herfst van 2006, was al-Zarqawi zelf al omgekomen tijdens een luchtaanval van de Amerikanen.

Dit laat ook zien dat ISIS een organisatie is die ad hoc reactionair opereert en zich razendsnel weet aan te passen aan de omgeving – en net zo makkelijk van acroniem verwisselt als van commandant. Waar zij eerst de strijd aangingen in Jordanië, gingen zij daarna even makkelijk over richting Koerdistan, Irak, vervolgens Syrië en nu zowel Irak als Syrië. Voor elk nieuw strijdtoneel een ander acroniem, maar in principe dezelfde soennitische militie. Nu het zo lekker gaat in Irak, hebben ze al beloofd maar weer eens een gokje te wagen om oude aartsvijand van 10 jaar geleden – Jordanië – omver te werpen. De huidige commandant, Bakr al Baghdadi, is ook op traditionele wijze aan de macht gekomen: zijn voorganger is uit de stoel geblazen tijdens een luchtaanval van de Amerikanen. Hij is voornamelijk bekend door zijn fittie met Al Kaida frontman Ayman al-Zawahiri, wat hem geen windeieren heeft gelegd. Als zelfs Al Kaida je al te ver vindt gaan, kan je er vanuit gaan dat je flink punten gaat scoren in een morbide geweldscultuurtje waar het afhakken van handen, het koppensnellen met botte keukenmessen en het executeren van soldaten die zich al hebben overgegeven bon ton is. Dan zit je ook qua online rekrutering voor jonge gefrustreerde pubers in schotelwijken met razende hormonen en geweldsfantasieën helemaal okiedokie.

Klein maar fijn
Zoals onzer aller Anno Bunnik vorige week optekende: de staat van het Irakese leger is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dat komt mede doordat de Amerikanen het Irakese leger primair vorm hebben gegeven als ‘klassieke’ krijgsmacht die tegen het militaire gewicht van Iran moest kunnen balanceren. ‘Verassend’ genoeg blijkt nu niet Iran, maar een stel losgeslagen onconventionele strijders de primaire dreiging. Afgezien van de deplorabele staat van het leger, dat het tactisch inzicht lijkt te hebben van een sperzieboon, speelt er nog iets op de achtergrond: waarom zouden de Irakezen vechten, voor welk Irak? Met de inval van de Amerikanen in het land werd het uiteenvallen van de staat onvermijdelijk, en dat deed het ook. Alleen viel Irak uiteen in twee stukken, in plaats van de meer logische drie stukken: doordat Irak leek op te splitsen in een Koerdisch en een sji’itisch gedeelte, voelden veel soennieten zich achtergesteld. Het “Irakese” leger bestond voornamelijk uit voormalige sji’itische milities en het midden van Irak (de zogenaamde ‘soennitische driehoek‘) werd onder de duim gehouden door deze milities. Het enige wat ISIS doet, is de onvermijdelijke driedeling van Irak doordrukken. De tegenstand is tot nu toe ook niet heel groot: zowel de sji’ieten als de Koerden waren niet zo naïef om te denken dat de soennieten nooit hun deel van de Iraakse taart zouden komen opeisen. Daarnaast zijn veel sji’ieten uit het leger gevlucht omdat de door ISIS veroverde gebieden soennitisch zijn met een bevolking die grotendeels meer opheeft met ISIS dan met het leger. De soldaten hebben weinig zin om middenin een kolkende volksopstand te komen en vluchten tot nu toe liever. Dat ligt anders in het geval van Bagdad en sj’itische steden als Najaf en Karbala. Meer dan de driehoek terugeisen zullen de sji’ieten (gesteund door Iran) en de Koerden niet toestaan: mede daarom houdt ISIS halt voor de poorten van Bagdad.

En dus, Nederland?
Allemaal leuk en aardig, maar wat moet Nederland hiermee? Twee dingen. Allereerst: laat dit alvast een wijze les zijn voor alle militaire trainingsmisies, en vraag je nog eens af hoeveel zin het überhaupt heeft om legers in fragiele staten (die overduidelijk geen natiestaat zijn) met grote etnische of sektarische verschillen ‘op te leiden’ tot kunstmatige eenheid. Een natiestaat groeit niet vanzelf nadat je er een leger neerzet. Dus nog even achter de oren krabben over wat wij in Oeganda, Burundi, Afghanistan en Bosnië allemaal voor ogen hebben qua het opleiden van een leger, en in hoeverre dat nou realistisch is.

Ten tweede, en hoewel de 100+ Nederlandse parels van de samenleving en (als we de immer correct citerende Volkskrant mogen geloven) ‘helden’ tactisch en strategisch niet bar veel in de melk hebben te brokkelen, lijkt het ons niet zo’n heel gek plan om te kijken naar de mogelijkheden om dergelijke types de paspoortjes af te nemen wegens vechten in vreemde krijgsdienst (in het kader van seksegelijkheid: dit geldt dus ook voor jou, terror Tanja). Verder vinden wij de pro-ISIS demonstratie in Den Haag helemaal te gekkie: het is een uitgelezen kans voor de diensten om de databestanden inzake radicale jongeren met radicale plannetjes eens te voorzien van een medio 2014-update.

Ten derde, en niet zozeer voor Nederland maar in het algemeen, laat de grote bijdrage van doorgewinterde Tsjetsjeense veteranen zien dat zeker in de Kaukasus het laatste jihadistische woord nog niet is gezegd. Putin: maak u borst maar nat, en toekomstig analisten en IB-studenten die zich nog moeten specialiseren en afvragen wat ‘booming’ (pun intended) gaat worden de komende tijd: wij voorspellen een analytische groeimarkt in deze regio.
{Dieuwertje Kuijpers}

 

10 gedachten over “ISIS: voor al uw Soennitische strijdtonelen sinds 2002

 1. En wat als de brand ook overslaat naar Saoedi-Arabie, waar circa 15 procent van de bevolking sji’iet en tweederangs burger is? Verder is niet elke soenniet in SA een fanatieke aanhanger van het wahabisme. Daarnaast zijn er talloze stammen en clans die vermoedelijk al ruim honderd jaar balen dat de Saoed-familie vrijwel alle macht heeft (en het geld).

  De Saoeds hebben verder zo’n beetje elk (high-tech) wapen dat de VS of andere westerse landen wilde verkopen (vrijwel alles) in forse aantallen aangeschaft, dus daar kun je wel een flinke (burger)oorlog mee beginnen. Ze hebben weliswaar een hoop geleverd aan diverse zich iets met allah noemende strijderclubs in Syrie en elders, maar er is zat spul over. Of ze ook prima met de high-tech om kunnen gaan, of het zelf voldoende kunnen onderhouden en repareren is een ander verhaal.

  Als het daar eveneens hommeles wordt, worden het zeker (weer) -op zijn Chinees- ‘interessante tijden’.

 2. Ik lees het Stukje Duiding (bijna) altijd, maar het groeiende aantal woordgrappen komt de artikelen niet ten goede.
  In de media mag van mij ook veel meer de nadruk komen op het inhumane afslachten van mensen. Weerzinwekkend. Evenals de sympathie voor dit clubje.. Echt onmenselijk, bah bah

 3. Goed stuk. Geeft ook te denken over de grote boze Putin die met zijn hulp aan Syrië het midden-oosten flink geholpen heeft.

  Toch even een punt ter verdediging van de oud-generaal: hij gaf laatst in P&W aan dat de VK hem verkeerd geciteerd heeft. Hij heeft nooit zijn respect uitgesproken voor syrie gangers. Was best boos over die kop in de VK.

  • @Jules, dank voor de toevoeging! Heb het fragment teruggezocht en naar aanleiding daarvan het stuk aangepast in: (…) Ten tweede, en hoewel de 100+ Nederlandse parels van de samenleving en (als we de immer correct citerende Volkskrant mogen geloven) ‘helden’ tactisch en strategisch niet bar veel in de melk hebben te brokkelen (…), waarbij het ‘immer correct citerende’ uiteraard cynisch is bedoeld.

   @Arjan, sommige artikelen schrijven wij inderdaad wat luchtiger dan andere, maar daarmee is niet gezegd dat wij hiermee de zaak niet als ernstig ervaren. Hopelijk blijf je de artikelen informatief genoeg vinden om ons de flauwe grapjes te vergeven.

   @Mans rol van SA blijft interessant, misschien binnenkort maar eens een stukje wijden aan ‘interessante tijden’…

 4. TURKIJE EN ISIS (IS).

  Turkije laat de Jihadisten hun gang gaan en verleent ze ook verdergaande ondersteuning.

  Turkije steunt islamitische terroristische organisaties die massaslachtingen aanricht in Irak en Syrië, waar het christenen, Yezidi’s en alawieten systematisch vervolgt en vermoorden.

  Erdogan is een moslimextremist en een fanatiek aanhanger van de Moslimbroederschap.

  Turkije houdt grenzen wagenwijd open voor ISIS-terroristen. Turkije traint ISIS manschappen, stuurt ambulances, verzorgt ISIS strijders in ziekenhuizen, ontvangt nieuwe troepen aanvoer (Internationale Jihadisten zoals uit Nederland) op hun vliegvelden, steunt ISIS met geld, wapens, logistieke middelen, laat ISIS aanvallen op Christenen en Yezidi’s…plannen vanuit Turkije zelf.

  Turkije is mede verantwoordelijk voor het ontstaan van ISIS en zal deze groepering straks onherroepelijk gaan gebruiken in zijn streven naar het Ottomaanse rijk , oftewel het nieuwe islamitische groot-kalifaat… Erdogan, als een soennitische fundamentalist wil een islamitisch staat, en de extreme moslim rebellen komen daarbij erg goed van pas. Erdogan is feitelijk een dictator met extreme ideeën. Als het in het geheim kan, zal hij Hamas, Al_nusra, Al_Qaida, IS en andere terreur organisaties steunen en van Turkije een land maken met conservatieve Islamitische regels. IS zorgt dat de Koerden het moeilijk hebben en er aan de Turkse grens geen machtig georganiseerd land kan bestaan. Het is dus niet alleen ideologisch dat hij ze steunt, maar ook strategisch.
  De Sultan van Turkije gaat als president nog een poosje door met het opdringen van zijn grootheidswaan. Hij gaat profiteren van de wederopbouw bij de oorlogsschade in het M.O. Hierbij ook in het oog houden, dat de Turken in grote meerderheid achter Erdogan staan en hem gekozen hebben. Het is dus niet alleen Erdogan die de kwade genius is, maar de meerderheid van de Turken. Turken willen Patriot Raketten voor hun eigen doelen gebruiken. Binnen NLD een hoop gedoe over gevaarlijke Jihadisten en/of ISIS idioten. Turkije dat door linkse kringen wordt uitgenodigd om EU-lid te worden, terwijl het ook op een terroristisch Kalifaat begint te lijken.

  Turkije laat ISIS de jihadisten uit hun land halen en steunen ze openlijk. En die goedgelovige pipo’s hier denken dat het wel wat meevalt? Als dit gebeurt is een mens die een ander geloof aanhangt daar nog veilig. En de moslims zelf ook niet want ze doden ieder die naar hun mening iets niet goed doet! Maar dat doet er niet toe die wilden niet anders!

  AL-NUSRA, AL-QAIDA en IS- ISIS, die genocides op de christenen en Yezidi’s plegen: deze moordenaars, analfabetische stommelingen hebben we massaal binnengehaald en komen ze nog stededs binnen…!? Alarmerend vervolgens is, dat het aantal Moslims in – niet alleen – Nederland dagelijks toeneemt, zowel door de instroom, maar ook via de bereidwillige moederschoot.

  In Nederland maken steeds meer mensen zich terecht zorgen over de ontwikkelingen in Nederland, gezien de meerderheid van Moslims, bijna alle moskeen ISIS steunen!. Wat haalt EU elite binnen: voornamelijk Marrokanen, Turken, Irakezen, Somaliers, Afghanen. Mensen met voornamelijk sunnietische roots dus. Ze zien wat er daar gebeurt met lokale christenen – die bedreigd worden: of je bekeert je of je wordt vermoord – en vragen zich af waarom de EU nog meer moslims binnenhaalt? Hoe hebben we in vredesnaam zo diep kunnen zinken dat we een man als Erdogan als een waardevolle partner zien? De kerken stromen leeg en de Islam vult dat ontstane gat handig op. Waar zal dit eind nemen!, Kunnen we dit nu werkelijk niet aan?

  Dat Frans Timmermans achter Erdogan staat, dat is nou één van de belangrijkste redenen waarom PVDA Turkije bij de EU wilt. Want dan kunnen ISIS terroristen vrij hun gang gaan in Europa!, is niet zo vreemd. Hij heeft zich al overduidelijk een sympathisant en actieve ondersteuner van het moslimterrorisme getoond. Hij steunt het Hamas regime, wil een boycot tegen Israël, kruipt in het stof voor Saoedi-Arabië wegens een stickertje en weigert boko haram op de lijst van terroristische organisaties te zetten. In goed Nederlands heet zo iemand een landverrader.

 5. GENOCIDES VAN ANDERSDENKENDEN EN ISLAM!

  De koran en hadith verkondigen dat afvalligen en ongelovigen of zondaars, die niet gehoorzamen aan het gezag van Mohammed, mogen of moeten worden gedood of verdreven en beroofd van hun bezittingen of lichamelijk mogen worden verminkt als straf voor hun zonden. 

  Genocidaal geweld als culturele uiting en ontkenning van de Armeense genocide!

  Dit is ook tot nu toe het officiële Turkse regeringsbeleid, dat ook de voortgaande Turks-islamitische etnische zuiveringen op de Balkan, Kaukasus en midden-oosten negeert.
  Het is wel verwonderlijk te zien dat Erdogan staat te juichen van wat de ISIS doet, met grote overmacht gekozen zal worden tot de president in Turkije. Vergeet ook niet dat 84% van de Nederlandse moslims wel positief is over de ISIS en eigenlijk aangeven geen empathie te hebben voor Christenen, omdat ze diep in hun hart wel eens zijn met wat Mohammed allemaal gezegd heeft in de Koran, volgens Obama een heilig boek,met een fantastische en wijze profeet. Niettemin werden er minstens 1,8 miljoen Armeniërs gedwongen om te verhuizen en werden er volgens historici 1.5 tot 2 miljoen gedood. Vrouwen, kinderen en bejaarden moesten naar hun nieuwe woonplaatsen in Syrië, dat toen nog deel was van het Ottomaanse Rijk, lopen. Hierbij vonden honderdeenduizenden mensen de dood. 
  De hypocriete druipt eraf, het is een net zo’n grote schande als de vorige grote genocide met dit verschil, we zitten er midden in, iedereen weet het en niemand doet iets nuttigs!
  Hoe zal deze schande van de mensheid de geschiedenis in gaan en hoe zullen al die politieke weg kijkers benoemd gaan worden…

  Genocidaal geweld als culturele uiting…! 

  Moslims willen nu in in Nederland verder, dankzij fatale fouten van corrupte EU landen willen ze hun volgende slachtoffer aanpakken: kleine Europese landen zonder verdediging zijn juist nu aan de beurt en deze landen krijgen enorme moslim uitstoot binnen die ultieme bodem vormt voor de Jihadisten!
  Al die islamieten komen hun wrede gewoontes en haat tegenover elkaar in Europa uitvechten.

  Islam als genocidale ideologie

  Islamitische bolwerken in heel Nederland….Deze islamitische bezetters zijn ook ISIS-terroristen die straks hier willen onderdrukken…
  PVDA en D66 willen de stemmen van de Jihadisten niet kwijtraken,,, De minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is als de dood voor zijn achterban. De fundamentalistische shariawijk in Den Haag is een uitvloeisel van het beleid van Fransjes partij. De niet westerse immigranten komen momenteel met duizenden ons land binnen. Als het aan de PvdA’er Sander Terphuis ligt moeten ze allemaal hier asiel krijgen. Hoe meer moslim , hoe meer vreugd. Terwijl, onthoofdingen, kruisigingen, slachtingen, martelingen, “ongelovigen” levend begraven, massamoorden, slavinnenhandel, groepsverkrachtingen, kinder- en vrouwenmoord, moord op weerlozen, gehandicapten en bejaarden, levend de keel doorsnijden en met het bloed het leven laten weglopen, plunderingen en diefstal, door uithongering en verdorsting laten creperen in de woestijn tot de dood erop volgt, zoals bij de deportatie van Armenen 100 jaar geleden, toen door Turkse soennieten, intimidatie met doodsbedreiging, tirannie en gespieste opgehangen hoofden en lijken, gevoelloos, onmenselijk, meedogenloos en grenzeloos gebeuren.
  Als dat daar wordt geaccepteerd, dan kan dat hier, elders en overal.
  De bewijzen van genocide stapelen zich op in Irak. ISIS zet de  gruwelijke films zelfs online. Als je dan het woord genocide expres ontwijkt en ook nog doodleuk zegt dat rechten aldaar van Christenen gerespecteerd worden!
  De hele wijk zit vol met mensen die zo snel mogelijk de sharia willen invoeren en onze democratische waarden haten. En alleen omdat ze hier hun Jihadistische plannen uitvoeren en een uitkering krijgen die ze hiertoe in staat stelt, Machinegeweren en ISIS vlaggen die de Schilderswijk binnenvallen. Onder druk van Nederlandse Moslims, weigert Timmermans van genocide te spreken.

  Organisaties als ISIS, Milli Gorus, Al-Nusra, Marokkaanse moskeeën etc..zijn een gevaar voor de beschaafde wereld. Maar mensen zoals Timmermans zijn dat ook. Dit soort lieden moet zo snel mogelijk kalt gestellt worden. Wat mij betreft met alle mogelijke middelen (tot het is NL ondenkbare toe).
  Elke poging tot een veroordeling van de islamitische genocides wordt door de infiltranten binnen PVDA, D66 en zeer sterk georganiseerde verlenging van de Turkse overheid bellemert!

  Denk maar eens aan de Armeense, Griekse, Jezidi genocides: De islam bestreed en vernietigde die beschaafde volkeren. De koran prijst diegene die niet-moslims vermoorden. Geen andere volk kon overleven waar Moslims de meerderheid gekregen hebben. Dit wordt de laatste decennia onverminderd voortgezet in heel Afrika en Azië… Het is definitief, onomkeerbaar; er is geen kans voor overleving van een andere bevolkingsgroep die een minderheid is binnen een Islamitisch land. Moslims onderwerpen eerst, daarna gebruiken ze religie als middel om die volkeren uit hun gebied te verdrijven of uit te roeien. Van Marokko, Pakistan, Indonesië, Turkije(Anatolië) tot de Balkan landen, werden Christelijke en andere niet_islamitische volkeren eerst tot minderheid gebracht en daarna zijn ze totaal verjaagd uit hun eigen territorium. En dat moet bij de EU komen? Denk eens aan de stroom van Turken en Arabieren naar de EU. 
  Nog geen 100 jaar geleden ( rond 1915) heeft Turkije een grote groep Armeense Christenen binnen zijn territorium genadeloos uitgeroeid. Dat was de afronding van een genocide, die al in 1885 was begonnen. Europa moet zich eens heel goed afvragen wat het binnenhaalt wanneer een land met een dergelijke mentaliteit toegelaten zou worden tot de EU.
  JIHADISTEN WILLEN MEER MACHT IN EU….

  Liberale jihad bestaat niet, Islam zonder Jihad bestaat niet!!, liberale moskee is ondenkbaar!

  De bouw van mega moskeeën, gefinancierd door de machthebbers van externe mogendheden die het woord democratie nog moeten uitvinden, moet onmiddellijk stoppen. Gesponsord vanuit Saoedie-Arabië, Iran, Marokko, Turkije, Pakistan, gelobbyd door infiltranten (bv de Milli Gorus, Diyanet, Güllen beweging), gaat het hier niet alleen om een religieuze zaak. De islam is op de eerste plaats een politieke ideologie, die in de hele wereld verderf zaait. De islam is een anti-democratisch en anti-westers denksysteem dat langs democratische weg onze samenleving tracht binnen te sluipen, om het van binnen uit te hollen en te vernietigen, om uiteindelijk de boel over te nemen. Dit is echt een duivelse actie van de Moslims. 

  Al-Nusra, Al Qaida, ISIS, Milli Gorus, DIYANET, MAROKKANSE MOSKEEN FEDERATIE enzovoorts worden door de moslimlanden gesteund, bewapend en betaald…
  De oorlog gaat niet om mensen, maar om geld/macht. salafisten willen meer controle in EU…De Moslim landen beginnen significante fondsen naar Turkije en Marokko te sluizen en ontwikkelen instellingen om hun eigen propaganda te verspreiden, inclusief het opzetten van Koranscholen en liefdadige organisaties. Zij halen ook Turken en Marokkanen voor training naar midden-oosten, om zo een nieuwe generatie radicale predikers te scheppen die geschoold waren in een rigide interpretatie van de islam. Dezen worden officieel als imams bekrachtigd in Turkije en Marokko en vervolgens door herkomstlanden naar Europa en Azië gestuurd om de islam te verspreiden. 
  Stop massaal met het betalen van roofbelastingen tbv het Islamisme en het overnemen van het land door de Brusselse bureaucraten en de jihadisten.
  Daarnaast zullen we overspoeld worden door de islam en zijn trawanten. 
  Bovendien staan er nog eens 6 tot 7 miljoen profiteurs vanuit Afrika , illegaal verblijvend in Turkije, klaar in de startblokken. Zij zullen Europa vanuit Turkije binnenvallen, zodra de binnengrenzen verdwijnen.

 6. Moslims worden getraind in oorlogs- gebieden en vervolgens, onder de centrale commando van ISIS naar EU landen verzonden.

  In Nederland m.b.v de politici en kerken worden er nieuwe mega moskeeën gebouwd n.a.v. de verwachte jihad te organiseren en uitvoeren! De moskee als politieke arena, waarbinnen jihadistische krachten zich manifesteren. Deze kabinet net als voorheen, heeft nog steeds de kern van de jihad, de moskee gekozen als gesprekspartner voor zijn beleid..

  Terroristen opgevoed, opgeleid in deze moskeeën gaan in het midden-oosten trainen, plegen daar massamoorden en vervolgens krijgen ze nieuwe orders in Nederland. Ze worden hierheen teruggestuurd om de belangrijkste jihad te voorbereiden.

  Het is een schande hoe deze regering de islamisering voortgezet, en gelijktijdig over de jihadisten praat! Behalve een paar paspoorten van deze moslims innemen en een paar uitkeringen stopzetten doet deze regering helemaal niets. De Nederlandse regering doet helemaal niets om haar bevolking te beschermen.
  Politiek gaat gewoon door met de bouw van grote moskeeën die jihad aan het voorbereiden zijn… Deze kabinet heeft juist de islamitische infrastructuur versterkt in Nederland.Er komen steeds nieuwe islamscholen, internaten bij die de jihadisten opleiden.

  Een belangrijke factor dat Jihad wordt voorbereid is de bouw van mega moskeeën. Met plaats voor duizenden moslims per moskee: in Amsterdam West met de initiatief van PVDA en CDA prominenten wordt er een megamoskee gebouwd, deze zou ongeveer 20 000 moslims kunnen trainen,in Londen komen er nog 6 grote moskeen bij, voor ruim 5 000 moslims per moskee. Zijn deze moskeeën echt nodig voor de huidige populatie moslims in Europa.

  Door de EU aangemoedigde, moslimimmigratie uit islamitische landen, de belangrijkste bron van de jihadisten blijft intact, terwijl met deze massa-immigratie is de politieke oorlogsdoctrine, de islam, Europa binnen gedrongen. De politiek leiders spreken nog steeds over hun gematigde islam. Het wordt echter steeds duidelijker dat er in dit geval sprake is van de jihadisme en kolonisatie.

  Volgens ISIS, opgeven van Jihad of onderbreken is absoluut verboden, afvalligen worden onmiddellijk vernietigd,,een keer deelgenomen aan de jihad, ben je eigendom van ISIS!

  Iedereen weet dat de jihadisten in de moskeeën getraind worden…Moskee is voor altijd de basis voor de jihadistische hersenspoeling: duizenden islamscholen, internaten, islamitische stichtingen, omroepen die jarenlang met de overheidssubsidie opereren worden juist onder deze kabinet verder uitgebreid…
  PVDA, GL, SP en D66 en alle aanhangers en verdedigers van de islam willen niet begrijpen waarmee zij bezig zijn, n.l. met de ondergang van Nederland en ook van henzelf en hun familie. Volgende keer zijn zij aan de beurt, want zij zijn varkens, apen en honden, die vernietigd dienen te worden. De islam gebruikt je en vernietigt je wanneer zij hun doel hebben bereikt.

  Met een 5e colonne zit de overheid nu met de handen in het haar. Voor wat velen al jaren riepen; dat pamperen niet werkt bij een moorddadige ideologie, werden de vingers in de oren gestopt.

  Hoe meer moslims in Nederland, hoe eerder de burgeroorlog: ISIS-IS raakt juist aan de meest zuivere vorm van de islam. Wat ISIS nu doet, is hetzelfde wat de profeet Mohammed deed in zijn tijd. En hij is voor alle moslims toch de perfecte mens? De Koran, een boek waaruit ISIS al haar motivatie haalt, bij de voorzitter op tafel. Ook bijna het gehele ambtenaar bestand en bestuurslagen zitten vol met dit soort mentaal verwrongen mensen. D66, PVDA en GL leiders die nog steeds geen enkel probleem zien in de Schilderswijk of in andere stadsdelen van grotsteden, terwijl daar NL vlaggen al vervangen zijn door de ISIS vlaggen…

  Nederland is mentaal zwaar verziekt en daardoor is de waarheid niet meer acceptabel voor allen die medeschuldig zijn aan de toestanden zoals we hier nu beleven.Ken je geschiedenis.ISIS is Islam, de islam die dit allemaal tegenstaat, gewelddadig is wordt nu omarmd door dezelfde politieke partijen.
  In Nederland, overal in de wijken zijn er Jihadisten actief: imams, gestuurde infiltranten en staatsambtenaren van Turkije en Marokko zijn bezig om jonge mannen en vrouwen te opleiden! Op die manier wordt er een nieuwe bevolking gevormd die heel snel in aantal toeneemt. Ondertussen is het aantal moslims in Nederland explosief gegroeid. Deze mensen gaan nu naar het midden-oosten voor de oorlogservaring…

  Jihadisten stellen onomwonden dat Nederland moet worden overgenomen.

 7. HOOFDDOEK ALS VLAG!

  Moslima’s in aparte uniformen binnen politie, gemeentehuizen, ministeries en scholen. Eind jaren 80 werd de hoofddoek massaal omarmd en begonnen de moslims zich te manifesteren met aparte uniformen…. Anno 2014 is de complete islamitische klederdracht (hoofddoek & sluier, jurken tot op de grond, mannen met jurken, baarden, puntslippers en muts) het beeld op straat: als teken van het moslim zijn, anders zijn, zich afzettend, een superioriteit gevend signaal richting de Nederlander. De moslim zet zich daarmee bewust apart van de rest van de gemeenschap. 

  President van Turkije: ,,hoofddoeken zijn onze symbolen, gelovigen onze soldaten” (R.T. Erdogan)

  Nee dit zijn niet de woorden van een krankzinnige ISIS, Hamas, Al-Nusra of Al-Qaeda Jihadist die worden geuit alvorens hij iets waardevols toevoegt aan de mensheid voordat hij zichzelf en anderen in kleine stukken opblaast. Integendeel. Deze doordringende woorden zijn van Recep Tayyip Erdogan, de premier van de Turkije, grote vriend van EU bazen. Erdogan is, en dat heeft hij inmiddels als tientallen keren duidelijk in de media aangegeven, dat ook hij een fervent voorstander is van het islamitische kalifaat wat heel Europa dient te bevatten. 

  En nu ook in Nederland gelovige soldaten van Erdogan met hun aparte uniformen… Deze moslimvrouwen moeten zoveel mogelijk kinderen produceren die een belangrijke rol gaan spelen in hun heilige strijd, hun jochies moeten nu nog meer “overlast” creëren tot de “ongelovigen” uit het gebied verdwenen zijn.

  STEEDS MEER TURKSE EN MAROKKAANSE VROUWEN IN UNIFORMEN!

  Veel mensen dachten dat er hoofddoek-burka probleem door de analfabetisme,achterlijkheid of gewoon door de onwetendheid veroorzaakt is. Nederlandse overheid denkt nog steeds dat deze massale uniformiteit door de geloof veroorzaakt is, terwijl moslims, hun uniformen als strijdmiddel gebruiken…
  De hoofddoek en burka zijn niet zomaar symbolen van een of ander leuk oosters sprookje. Nog erger is de druk die vanuit het Jihadisten is opgelegd om deze symbolen tot de dood te verdedigen. 

  Turkse president Erdogan: “Europeanen geloven dat moslims naar Europa kwamen slechts om geld te verdienen…De islam wordt de politieke orde in Europa. Hoofddoek is onze symbool tegen de ongelovigen….” Dus, hoofddoekje wordt gebruikt als een soort jihadistische vlag. Deze Turken hebben honderden jaren Europa bedreigd. Erdogan nu de president van Turkije, met alle bekende gevolgen van dien: 
  gedwongen huwelijken, ”eer”moorden, verminking van geslachtsdelen, massieve 
  moskeebouw, haatpredikers, terreur, enorm toenemende misdaad, ideologische en politieke strijd tegen Europa. Een vicieuze cirkel, die de landen van de islam niet veiliger, maar Europa veel onveiliger heeft gemaakt. Erdogan’s Turkije bekent zich openlijk tot zijn doel van de islamisering van heel Europa. 
  De voormalige Turkse premier N. Erbakan, tijdens een besloten vergadering in 1989 met aanhangers van zijn beweging Milli Görüs in Arnhem:” De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch,,Jullie zijn het nieuwe leger van Sultan Fatih.”
  Zelfde Milli Gorus (Turkse ISIS) wordt in Nederland door de Nederlandse overheid nog steeds gesubsidieerd.

  De baas van Milli Gorus, De Turkse leider Erdogan in 2012, ” We hebben 64 miljoen moslims in Europa. Er zijn tekenen dat Allah de islam een grootse zege in Europa zal toekennen,…. De 64 miljoen moslims die in Europa wonen zullen het binnen enkele tientallen jaren veranderen in een islamitisch continent…en verder ” …juli moeten minimaal 3 kinderen maken… En onze turken zullen het met hun zonen veroveren.”

  Het symbool hoofddoek, burka als islamitische uniformen zijn ijzeren gordijnen die moeten voorkomen dat moslims worden besmet met andere normen en waarden. Achter het dragen van de hoofddoek zit echter een diepe filosofie. In dit geval, bewaakt de instelling van de hoofddoek de morele voorwaarde van islam. Dit lelijke beeld van het islamitische sociale stelsel, een uniform dat in islamlanden met harde hand wordt opgelegd, bereikt nu alle EU steden!

  Zweepslagen van jihadisten in Irak, Syrie, Iran, Pakistan, Afghanistan, Nigeria en Soedan, Libië, Egypte zult u ook binnenkort hier horen! Deze onderdrukkende en mens-vijandige ideologie verpakt in cultuur en religie is het ergste wat ooit is uitgevonden om mensen te knevelen. Je kan er eigenlijk met je pet niet bij hoe het bestaat dat men zoiets heeft kunnen bedenken, laat staan voortwoekeren al die eeuwen.

  Overheid instellingen onder druk van de corrupte politiek en christelijke verraders, voeren zelf ook het hoofddoekje in. PVDA, CDA, D66, GL en SP moeten nu de verantwoording nemen voor wat ze hierheen verplaatst hebben.
  IN NEDERLAND GEBOREN MOSLIMS!

  Steeds meer uniformen: de hoofddoek de vlag van de islam die in onze straten wappert, de sharia die bezit neemt van onze publieke ruimte. hoofddoekjes nu massaal verplicht op de hoofden van jonge moslima’s, en ook grote groepen pubers en adolescenten krijgen hoofddoeken…. 3. en 4. generaties moslims die hier geboren zijn, worden opgevoed als ultieme Jihadisten… We staan tenslotte Jihadisten toe…Een dreiging die er zelfs hier voor zorgt dat moslims en moslimas zichzelf én hun kinderen doelbewust al die jihadistische regels opleggen. En nu, na al die jaren heeft Nederland nog steeds niet begrepen hoe vernietigend-langzaam maar zeker de politieke Islam werkt. Hun opvoeding centra’s, megamoskeen krijgen steeds meer macht..

  Ons ontbreekt de moed om onze seculiere beschaving te verdedigen tegen verderfelijke invloeden. En toch leggen wij er ons bij neer. Politieke partijen zoals, de PvdA, Groen Links, D66 en de SP propageren zelfs de hoofddoek. Het is de pijnlijke waarheid dat door de gemeenten niet onderkend wordt: de islam van de islamisten is gericht op het hiernamaals, het leven op deze planeet is tijdelijk en dus niet van belang, niet-islamitische samenlevingen dienen daarom te worden vernietigd. Daartoe is de onderdrukking van mensen het eerste doel!

  De jihadistische terreur wordt langzamerhand geïnternaliseerd. Mensen worden nu eenmaal beïnvloed door explosief groeiende moslims,,,. Een probleem is dat in een behoorlijk aantal islamitische landen er een geheel gecontroleerd systeem is opgezet met geen ander doel dan de macht te beschermen. Moslim organisaties krijgen nog steeds subsidies van Nederlandse overheid… Nederlandse overheid werkt vrolijk aan het verspreiden en legitimeren van deze terreur mee. Uit domheid, want ze willen zo graag tolerant en vriendelijk lijken…

  VICTOR LEMAN

 8. Verblijfsvergunningen, huizen, stemrechten, dubbel paspoorten en gratis uitkeringen!

  Uitlokking van honderden Miljoenen Moslims in Europa! Het opvangen en financieren van miljoenen Moslims in Europa voedt de islamitische invasie!

  EU leiders willen oneindig veel Moslims in Europa!
  DANKZIJ ZAKKENVULLERS VAN DE EU WORDT EUROPA TERUG GEWORPEN NAAR DE MIDDELEEUWEN.

  Gelieerd aan radicale islamitische groepen als Al Qaida, ISIS of de Moslimbroederschap, vormen de turken de macht achter de smokkelvluchtelingen. Turken verdienen miljarden euro’s dankzij het EU-beleid.

  Dagelijks stromen duizenden salafisten Europa in, deze moslims weten nu eenmaal dat Europa hun prooi is geworden! Het is puur instinctief…
  Miljoenen Moslims die Europa binnen stromen haten van Europese volkeren! Ze haten van Westerlingen al in hun eigen land. Ze haten onderweg en komen ze ook hatend binnen… Ze krijgen huizen en gratis uitkeringen in Europa, en na 50 jaar nog steeds haten ze van alles die Europeaan is!

  De nieuwe prooi van islamieten is in zicht!

  Tienduizenden Jihadisten van ISIS, Al-Nusra/Al-Qaeda, Hamas en MoslimBroeders worden in Turkije georganiseerd en naar Europa gestuurd…
  Jihadisten van ISIS, Al-Nusra/Al-Qaeda, Hamas en de Moslim Broederschap onder leiding van Turken zonder visum: terreur, chaos en burgeroorlog in Europa?

  EU leiders lokken burgeroorlogen uit met weigering huidige beleid te veranderen.

  Moslims die massaal Europa binnenlopen, noemen Europa een “Kafir land” of “kafier” (vijand) en delen met elkaar hun afschuw voor de Europese cultuur. Islamieten kiezen dus een “vijandland” als hun nieuwe broedplaats!
  Er wordt beweert dat moslims hoofdzakelijk voor vrijheid naar Europa komen! In praktijk is er een andere beeld te zien : ze komen massaal met hun hoofddoeken binnen en schreeuwen ze Allah Akbar!
  Het logo van de Moslimbroeder beeldt uit strijd om de islam met geweld over de hele wereld te verspreiden. Wie zich niet wil ‘bekeren’ tot deze bloeddorstige godsdienst, moet, kort gezegd, vermoord worden, omdat ‘de aarde van Allah is’. Bij opvolging van deze regel belandt men rechtstreeks een de ‘moslimhemel’.
  Veel vrouwen zonder hoofddoek worden al onderweg onderdrukt! Zelfs mensen met een andere religie worden naar zee gegooid!
  Demonstratief komen ze met de islamitische propaganda binnen.. Ze dragen hun islamitische uniformen en willen ze laten zien dat ze voor altijd in oorlog zijn met de ongelovigen of andersdenkenden.. Deze islamitische migratie heeft nu alleen in vorm verandert!

  de Turken en Marokkanen (zogenaamde gasten..!!!) hebben in Europa een Islamitische infrastructuur opgebouwd.
  Dit was een begin. 5e colonne is verbonden aan grote Moslimlanden.. Turken en Arabieren hebben nu 3e á 4e generaties islamieten binnen Europa die hele constructie verder uitbreiden en stelselmatig versterken. Het is enorm gegroeid..
  3e en 4e generaties Moslims vormen nu een grote gevaar! Omdat ze nog sterkere afkeer hebben dan de 1e en 2e generaties. Laatste generaties Moslims vormen de basis van hele Jihadistische beweging in Europa…!

  Huidige moslim migratie, onder de naam “vluchtelingen, asiel” is niet beter dan de Turken en Arabieren migratie onder de naam “gast arbeider, gezinsvormer etc..”!
  Ze komen nog meer moskeen bouwen, hoofddoek forceren en islamscholen openen om islamitische enclaves te creëren..!
  Moskeen, islamscholen, Imams, Burka’s en nog meer hoofddoeken voor de islamitische enclaves in Parijs, Berlijn, Londen, Amsterdam en Brussel. Europese steden klaar voor hun nieuwe Jihadisten…

  De poorten zijn uiteindelijk fataal afgebroken…Een cultuurloos middeleeuws landschap zal zich openbaren!

  OVERBEVOLKING!

  Huidige machthebbers hebben de Jihadisten verwaarloosbare hangjongeren genoemd (ter verdediging van islamitische ideologie)! Helaas dit zijn geen zielige hang jongeren…Het gaat over honderden miljoenen moslims, die Europa als hun nieuwe prooi beschouwen…! Niet alleen 190 Miljoen Moslims van Pakistan, maar ook 169 Miljoen moslims van Bangladesh, 80 Miljoen Turken, 90 Miljoen Iraniërs, 110 Miljoen Egyptenaren, etc. etc…
  Moslims migreren niet naar een andere Islamitische land, niet naar een rijke moslimland, ze kiezen niet voor een land die zelfde taal religie en cultuur heeft, ze gaan niet naar de rijke golfstaten! Moslims, gaan niet naar rijkere Moslimlanden, ze willen liever naar Europa!
  Met de religieuze doekjes gemaskerde Moslimmannen fokken lekker door: niet alleen Pakistan, Egypte en Turkije, ook Bangladesh is hopeloos overbevolkt. Onder de islamitische volkeren heerst een grote overbevolking probleem.. De overbevolking drijft de mensen intussen tot migratie en de migratie leidt tot bloedige botsingen…

  Nog meer islam -> nog meer overbevolking

  Nog meer genocide op minderheden (christenen , ongelovigen, boeddhistische minderheden in moslimlanden..)
  Als het overschot jonge mannen de 30 % overstijgt dan kan het vormen van een veroveringsleger gaan beginnen en zal binnen korte tijd een niet islamitisch buurland worden overvallen zo is het altijd gedaan en zo zal het gaan daar is de overbevolking ook voor bedoeld het fokken van strijders om de wereld te veroveren.
  Middels zijn er via overbevolking Moslimenclaves ontstaan in Europa! Grote steden zijn enorm overbevolkt niet alleen door de massa immigratie, maar ook door de primitieve polygame van de moslims!
  1400 jaar geleden, Byzantijnse en Perzische rijken zijn ook op deze manier aangevallen! Moslims koloniseerden via enclaves en via overbevolking vormden steeds nieuwe jihad legers om verder te gaan. Uiteindelijk zijn deze rijken vernietigd door de Moslims.

  Anti Europese EU beleid veroorzaakt nog grotere migratiegolven! Islamitische massa die Europa binnenloopt haat het Westen…
  Zwakke EU leiders met hun verraderlijke bevolkingsbeleid lokken nog meer Moslims uit en stellen eigen bevolking ten prooi aan de Islamitische massa die binnenstroomt…

  Nu wilt Turkije eenmaal de grenzen van Europa oversteken! Het gaat om een politieke doel! Voor de Turken is EU lidmaatschap een middel voor de heilige massa immigratie naar zwakke Europa en dit is niet anders dan, toen ze aan de grenzen van het grote Byzantijnse rijk (grootste Europese rijk van 1000 jaar geleden, vergelijkbaar met huidige EU) stonden.

  De islam komt hier als een dief in de nacht. Turkse islamitische macht als de Moslimbroederschap aan de basis van de politieke islam en wel van alle hedendaagse terroristische organisaties van islamitische signatuur. Turks Ottomaanse jihad (strijd) is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor islamitisch-fundamentalistische terreurorganisaties als Hamas, MoslimBroeders, al-Qaida en IS.
  De bezetting van Europa door de fanatieke Moslims weldra een feit. De massale immigratie in West-Europa onder de vlag van de islam gaat steeds meer aanleiding geven tot een etnische burgeroorlog.
  Europa kan de opmars van de islam afremmen of stoppen door de immigratiewetten te veranderen. Als we niets doen, dan zal de wereld ondergedompeld worden in een donker tijdperk, waaruit geen herstel meer mogelijk zal zijn. De EU heeft een radicale revisie nodig. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s