Kijktip! Terug naar Afghanistan

LjZItCHTerwijl de kruitdampen van het debat over de Nederlandse inzet tegen IS nog aan het optrekken zijn en de militairen zich opmaken voor vertrek, is het op Stukje Duiding tijd voor een ouderwets goede kijktip. Niet over IS in Irak en Syrië overigens. Nee, we stappen het einde van de oorlog in – ‘we gonna smoke ‘em out of their caves’ – Afghanistan in.

Want terwijl een groot aantal Amerikaanse troepen al aan de aftocht is begonnen – de meeste troepen zullen aan het eind van 2014 uit Afghanistan moeten zijn – blijven de mariniers die in ‘Battleground Afghanistan’ (National Geographic, 2013) centraal staan nog even achter aan het front. Hun taak: niet lafjes afwachten tot de kerst-hits weer op de radio zijn te horen en ze naar huis mogen, maar de Talibanstrijders actief opzoeken en uitschakelen. Levert een unieke serie op die een mooie inkijk biedt in het leven van deze mannen, die hun taak uitvoeren ondanks alle politieke onzekerheden waarmee de missie in Afghanistan te maken heeft (gehad).

Alle afleveringen zijn met een beetje doorklikken en speurwerk gewoon te vinden op Youtube, maar om jullie die vervroegde muisarm nog even te besparen is hier het eerste deel te bekijken. [Stephan de Vries]

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s