Kijktip! De opkomst van Islamic State

meanwhile-kurds-tried-to-launch-paperplanes-to-counter-the-isis-airpower-but-were-shot-down-by-turkish-anti-aircraft-guns_o_4004083We kunnen de televisie niet meer aanzetten, geen krant meer openslaan of rustig een biertje drinken met IB-studenten of het gaat weer eens over Islamic State (IS). We zouden hier nu een heel epistel kunnen neerpennen over de vraag of zoveel aandacht voor deze groepering wel terecht is. Maar ach, het is bijna weekend, druk, druk, druk en als klap op de vuurpijl is 1/3 deel van Stukje Duiding uitgeschakeld door een mysterieus virus. Bovendien hebben we iets leuks gevonden wat uiterst interessant is voor dat ene uurtje waarin je op je vrije zaterdag of zondag nog niets te doen hebt. Jullie voelen hem al aankomen: kijktip!

Want hoe is dat IS in hemelsnaam eigenlijk zo relevant geworden dat het al maanden het nieuws domineert? Legitieme vraag, nietwaar?

Dat moeten de jongens en meisjes bij Frontline van de Amerikaanse zender Public Broadcasting Service (PBS) ook gedacht hebben. Het resultaat van die gedachte is een lekkere documentaire over de opkomst van IS. Of in hun eigen woorden:

“FRONTLINE investigates the miscalculations and mistakes behind the brutal rise of ISIS. Correspondent Martin Smith, who made “Truth, War & Consequences,” “Beyond Baghdad,” “Private Warriors” and “Gangs of Iraq,” reports from Iraq on how the country began coming undone after the American withdrawal and what it means for the U.S. to be fighting there again.”

Klinkt goed en is goed! Ditmaal even geen handig schermpje zodat je de docu hier direct kunt kijken, maar wel deze link die je netjes doorverwijst naar PBS. Kijk ze! [Stephan de Vries]

Een gedachte over “Kijktip! De opkomst van Islamic State

  1. Pingback: Stukje reflectie: wat was hot op Stukje Duiding in 2014? | Stukje Duiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s