DIENSTMEDEDELING: Stukje Duiding goes professioneel

GEENZORGENIKBENEENPROFESSIONALDik 5 jaar geleden begon ik samen met toenmalig collega – Stephan de Vries –  dit blog. Als politicoloog (beiden gespecialiseerd in Internationale Betrekkingen) waren wij ervan overtuigd dat Nederlandse achtergronden bij defensie en nationale veiligheid wel een Stukje Duiding konden gebruiken. Tientallen artikelen, diverse lezingen en een promotietraject aan de Vrije Universiteit later, heb ik besloten om mijn grote liefde (namelijk inzichten uit het vakgebied op begrijpelijke wijze toegankelijk maken voor een breed publiek) om te zetten in een professionele carrière.

Per september 2017 ben ik freelance in te huren als all round wijsneus op het gebied van defensie en nationale veiligheid. Dit kan in schrijvende (onderzoeksjournalistieke) vorm, maar uiteraard ook in sprekende vorm. Onder welke naam terug te vinden in de Gouden Gids? Stukje Duiding, uiteraard! Misschien later als we groot zijn zal makker De Vries toetreden in dit aanstonds imperium, maar hij is vooralsnog dark side en verschaft zijn Stukjes Duiding vanachter de schermen in Den Haag.

De website zal dus binnenkort omgebouwd worden, maar uiteraard blijft het oude blog toegankelijk. Waar wordt er de komende tijd zoal geduid? Sinds vorige week ben ik vol aan de bak als onderzoeksjournalist Defensie en Nationale Veiligheid bij Follow the Money, maar zal bijvoorbeeld ook een masterclass International Security coördineren aan de Vrije Universiteit. Daarnaast zullen nieuwe Stukjes Duiding (zoals jullie die gewend zijn: in spreektaal en met superflauwe woordgrapjes) tweewekelijks verschijnen op ThePostOnline. De eerste – waarin de casus van de huidige militaire inzet in Sint Maarten wordt gebruikt om het fenomeen “blame avoidance” uit te leggen – verscheen vanmiddag en is hier terug te lezen!

Een gedachte over “DIENSTMEDEDELING: Stukje Duiding goes professioneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s