Opiniestuk in NRC Handelsblad. “Misschien moeten we Assad maar steunen”

Bachar_el-Assad_graffitiVandaag (maandag 29 juli) is in NRC Handelsblad een opiniestuk van Stephan en Hans Wiegel verschenen. Het stuk gaat in op de situatie in Syrië en de auteurs nemen – zoals vaker door Stukje Duiding is gedaan – stelling tegen de notie dat het Westen (militair) moet ingrijpen in het land.

Er worden een aantal argumenten neergezet tegen Westers ingrijpen, waarna een tegenstelling wordt geponeerd: het is – als men het hoofd dan toch niet koel kan houden en per sé iets wil doen in het land – pleitbaar om niet de rebellen maar het regime te gaan steunen.

Het hele opiniestuk kan worden gelezen in NRC Handelsblad van vandaag. Stukje Duiding zal in de komende weken nog vaker met stukken over Syrië komen. Stay tuned! [SdV]

2 gedachten over “Opiniestuk in NRC Handelsblad. “Misschien moeten we Assad maar steunen”

  1. Heb het artikel helaas niet gelezen…
    Zolang er geen proliferatie is van chemische wapens naar terroristische groeperingen, er geen geweld over de Noordelijke grens van Syrië wordt gebruikt en er niemand anders zich met het conflict gaat bemoeien, gaat er (imo) helemaal niks gebeuren in Syrië. De belangen zijn er te laag voor. Weinig belangen is weinig commitment is automatisch falen in de fase 4 of tijdens plan B, wat dat dan ook mag zijn. Ook zal er geen eensgezinde coalitie komen, te vele onenigheid en bezigheid met de economische crisis. NRC riep er al eerder over http://www.nrc.nl/nieuws/2013/05/31/zelfvertrouwen-assad-lijkt-te-groeien-drie-zaken-die-zijn-positie-hebben-versterkt/. Het syrië conflict heeft het westen niet in een houtgreep. Ben in die zin echt benieuwd hoe hier op teruggekeken gaat worden.
    Daarom is het goed dat er op SD meer duiding wordt gegeven over dit conflict!

  2. Dat ben ik met je eens Ronald. Stuk gaat ook uit van niets doen als verstandigste keuze. Het is en blijft een duivels dilemma, maar – zoals je weet – geloven wij bij SD nu eenmaal niet dat we de maakbaarheid in pacht hebben om Syrië te stabiliseren. En als dat toch het ultieme doel is zou Assad steunen wel eens het minst slechte alternatief kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s