Marathon-kijktip! Een kijkje bij de Royal Marine Commandos

RMCNederland had ‘De Uitverkorenen’: een documentaire waarin de opleiding tot marinier van begin tot eind werd gevolgd (hier terug te kijken). Genieten: met een zak chips en een biertje vanaf de bank het zware vormingsproces van nieuwe rekruten tot ons nemen. Vandaag op Stukje Duiding delen we de Britse versie van deze docu. En geloof ons: dat is bruut!

De Britten pakken iets groter uit dan de makers van ‘De Uitverkorenen’. In “Commando: On the Front Line” nemen de makers jullie in maar liefst 8 afleveringen 12 maanden lang mee in de wereld van de elite-eenheid van de Royal Marine Commandos – aanmelden kan hier. Er wordt echter niet alleen gekeken naar de keiharde opleiding die rekruten moeten volbrengen om de felbegeerde baret te mogen dragen. De verschillende onderdelen van de opleiding worden afgewisseld met beelden van een eenheid op missie in Afghanistan.

Enfin, ren snel naar de keuken om dat bier en chips te pakken, neem alle maatregelen die nodig zijn om het een aantal uren vol te houden achter je beeldscherm en druk hieronder op play voor de eerste aflevering: “The Shock of Capture”. De overige 8 afleveringen vinden jullie in de playlist. Enjoy! [Stephan de Vries]

Een gedachte over “Marathon-kijktip! Een kijkje bij de Royal Marine Commandos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s