Samenvatting rondetafelgesprek: bezuinigingsbingo!

KHU8CH7ZSHWat we nog precies kunnen met het materieel dat we hebben, hoe vaak en hoe lang (3x 6 maanden überhaupt nog een optie?) we wat wanneer kunnen inzetten voor-tijdens-en na de bezuinigingen, wat onze kerncapaciteiten zijn (oh sorry, nichecapaciteit) en of we dat allemaal acceptabel vinden met zijn allen zodra wij de zaken met het boerenverstand even nuchter gaan bekijken – kortom: de noodzakelijke discussie – die hebben we niet mogen horen.

Wat we wel kregen te horen was een stel heren van middelbare leeftijd die kwamen deskundologen met deskundologische projecties gebaseerd op jaren aan deskundologische ervaring. Al had het ook samengevat kunnen worden tot 1 deskundige voor 5 min, want hetzelfde riedeltje werd op verschillende manieren in verschillende bewoordingen afgedraaid. Je moet natuurlijk als deskundoloog niet al te boude stellingen innemen want als je er naast zit, verspeel je je volgende opdracht. Heel slim, wij zouden ook de hand die ons voedt niet zo snel bijten. Maar wat werd ons ondertussen wél verteld? Nou, wat u allang weet: de bodem is eruit, we zijn free-riders, oh en trouwens we zijn in absolute zin qua defensiebudget net zulke losers als Cyprus (2.1% GDP) en Estland (1.9% GDP), en  Europese samenwerking is echt heel belangrijk (ja ook met die landen die we zojuist non-significante mini-staatjes hebben genoemd – red).
Ennieweetjes, voor degenen die het gemist hebben – hebben wij de rondetafelgesprekken van vanmiddag even samengevat in deze hippe infographic!bezuinigingsbingo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s