Kijktip! Kernenergie is onze vriend!

imageNa jaren in het slop te hebben gezeten, leek de publieke opinie over kernenergie de afgelopen jaren te verschuiven naar een meer pragmatischer of zelfs positiever standpunt. Hoewel het niet duurzaam genoemd mag worden, is het namelijk wel één van de energievormen die een bijdrage kan leveren aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Een mogelijke renaissance van kernenergie heeft echter weer een flinke deuk opgelopen door de kernramp in Fukushima. De Duitsers hebben direct een aantal oude kernreactoren gesloten en er liggen serieuze plannen om in 2022 alle centrales van het net te halen. Ook andere landen heroverwegen hun beleid ten aanzien van kernenergie. Voorstanders van nucleaire energie lijken daarmee terug bij af. Maar niet getreurd! Gelukkig hebben we altijd Walt Disney nog voor een onvervalst PR-offensief!

Walt Disney?! Kernenergie? Ja, dat lezen jullie goed. We moeten wel even terug in de tijd en de filmrollen en projector van zolder halen, maar in de verhuisdoos met 1957 erop geschreven vonden wij deze klassieker die te mooi is om niet met jullie te delen. In dat jaar kwam Walt Disney namelijk met de documentaire ‘Our Friend the Atom’, waarmee de angst die mensen hadden voor de toepassing van kernenergie moest worden weggenomen. Geen ruimte voor slap geneuzel dus: kernenergie zou onze toekomst zijn met een wereld aan onvoorstelbare mogelijkheden. Aan de mens om de gevaren en risico’s in te perken (helaas niet helemaal gelukt). Dus voor wie nog niet helemaal overtuigd is van het nut van kernenergie, maar wel open staat om nieuwe vrienden te maken, presenteren wij dit unieke stukje Disney-propaganda. (Oh, en klaagmailtjes kunnen naar Disney, niet naar ons!) [Stephan de Vries]

En voor wie na het kijken nog niet verzadigd is, is hier de geüpdate versie uit 1980:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s