De ‘hotshots’ van de Internationale Betrekkingen

a75da3062868d67e8dd63d0c49543381ebc443e5e34368e7dec1d790d02bf959Tijd voor een korte update voor de echte die-hard Internationale Betrekkingen nerds. Het blad Foreign Policy besteedt in het maart/april-nummer namelijk aandacht aan een survey die is uitgevoerd onder Amerikaanse beleidsmakers. Eén van de uitkomsten: wie van de (Amerikaanse) wetenschappers in de IB zijn hot en wie not?

De survey werd uitgevoerd door de wetenschappers Paul C. Avey en Michael C. Desch en zal in december in het vakblad International Studies Quarterly verschijnen. Centraal staat de vraag wat beleidsmakers van IB-wetenschappers willen en verwachten. Dat levert allerlei leuke overzichtjes op, dus data-junkies kunnen hun hart ophalen. Wie zijn bijvoorbeeld de meest invloedrijke IB-wetenschappers volgens beleidsmakers en volgens hun collega-wetenschappers?

Bi3rba0IgAEERcD

Let vooral op de grote verschillen tussen de twee rijtjes. Alexander Wendt, één van de roergangers van het Constructivisme – dat een opmars heeft gemaakt in de wetenschap van Internationale Betrekkingen – staat op nr. 1 bij de wetenschappers, terwijl hij niet terugkomt in het rijtje wat door beleidsmakers is geantwoord. Hetzelfde geldt voor de nr. 2, Robert Keohane. Bij beleidsmakers zijn het juist mannen als Jeseph Nye (soft power), Samuel Huntington, en Henry Kissenger die als invloedrijk gelden. En inderdaad, jullie zien het goed: opvallend weinig vrouwen in dit illustere rijtje. Alleen Anne-Marie Slaughter weet met 4% iets van indruk te maken op beleidsmakers.

Voor de overige uitkomsten mogen jullie lekker zelf gaan snuffelen in het artikel. En daarvoor hoeft niet gewacht te worden op de publicatie van het artikel in december, want hier vindt je alvast het concept. En hier het artikel dat Foreign Policy eraan heeft gewijd. Oh, en hier vinden jullie nog een ranking van de vakbladen. Zijn jullie weer helemaal op de hoogte! [Stephan de Vries]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s